Přidat na Seznam.cz



24 vyvolených bude bojovat o ligu a nový stadion

20. února 2014 12:40. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

FC Hradec Králové

Bylo jaro 2010 a Hradec se pokoušel po 7 letech probojovat zpátky do ligy. Z tehdejší sestavy pamatuje postup už jen čtveřice hráčů současného kádru. V té době se začíná psát také tento magazín a právě postup Votroků byl naším prvním článkem vůbec. Historie se opakuje a Hradec chce do ligy nakouknout znovu. V odborné terminologii se klubům, které se pohybují mezi první a druhou ligou říká tzv. jojo kluby. I proto město vybralo právě projekt s partnerem ECE, který by klub mimo jiné sponzoroval a ten by se tak mohl zabydlet mezi elitou na stálo. 14 jarních zápasů rozhodne o tom, zda se v Hradci bude slavit postup do Gambrinus ligy.

Fotbal je v Hradci velká celospolečenská událost a pokud by se fotbalistům podařil vybojovat postup do nejvyšší soutěže, což si všichni fanoušci přejí, byl by Hradec jedním z mála měst, kde se hraje hokej i fotbal na té nejvyšší úrovni.

„Rozdíl mezi Gambrinus ligou a druhou ligou je obrovský. Je to jako rozdíl mezi Porsche a Trabantem,” řekl ředitel klubu Richard Jukl před 4 lety, ale jeho slova mají platnost i dnes.

Fotbalová národní liga startuje za 3 týdny. Hned první zápas bude opravdu delikátní. Hradec hraje na hřišti aktuálně druhého Táborska, které na podzim Votroky jasně přehrálo a vyhrálo pod lízátky 0:2.

Fanoušci černobílých se na stadion vydají v neděli 16. března od 15 hodin, kdy se tady představí fotbalisté Třince.

Brankářská dvojka je naprosto jasná. Jiří Lindr a Tomáš Koubek.

V obraně se budou pohybovat nováčci Pavel Čermák, David Hovorka a Juraj Križko. Mezi stálice pak patří Jiří Poděbradský, Adrian Rolko, Marek Plašil, Tomáš Holeš a Jaroslav Zelený.

V záloze se předvedou Jiří Janoušek, Emir Halilovič, Jan Hable, Petr Schwarz, Tomáš Malinský, Ondřej Kraják, Jan Shejbal, Matěj Ptáček, Radek Doležal, David Sixta a Filip Zorvan.

Hradecký útok budou řídit Marek Kulič, David Vaněček a Pavel Dvořák.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU