Přidat na Seznam.cz



Obchodní dům Don je na prodej. Nabízí se za 36 mil. Kč

23. října 2012 14:31. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

OD Don

Za socialismu vyhlášený obchodní dům. Byl postaven v roce 1981 a jeho stavba je klasickým příkladem tehdejší architektury. S rozvojem všemožných nákupních center a obchodních domů stojí už spíše v ústraní nákupního dění. Ještě před několika lety fungoval poměrně slušně, dole sídlila drogerie DM a Pelc kuchyně, ve druhém patře se nacházel nábytek, ve třetím prodejna oblečení a v posledním čtvrtém patře kancelářské prostory. S otevřením galerie Atrium u OD Tesco, která je vzdálena jen asi 100 metrů, se DM přestěhovala a začal pozvolný úbytek zákazníků, skončila i prodejna oblečení a boutique, zůstal už pouze nábytek.

I když se obchodní dům nachází na velmi dobré adrese na Gočárově třídě, není však na té nejživější tepně, která vede od nádraží k OD Tesco. Oživení Gočárovy třídy by mohla přinést až výstavba okružní křižovatky Koruna s multifunkčním centrem Aupark, které nabídne až 20.000 metrů čtverečních ploch. Nevýhodou OD Don může být také to, že nemá parkoviště, jen asi pár míst na stání ve dvoře, to ale není až tak důležité, jelikož má dobré spojení MHD.

Pro případné zájemce však může nabídnout skoro 2.400 metrů čtverečních ploch ve 4 podlažích. Nabídka o prodeji OD Don se objevila před několika dny v nabídkách realitních kanceláří.

Skladba obchodů, která je v dnešním OD Don navíc moc zákazníků nenaláká. Pokud by nějaký investor uvažoval o koupi, mohl by z toho udělat opět obchodní dům specializovaný na módu, jak tomu bylo ostatně kdysi. Pokud občas jezdíte vlakem z Prahy do Hradce, tak ještě na jedné továrně u ZVU je vidět obrovská reklama s nápisem Obchodní dům módy Don Hradec Králové.

V tomto rytmu by se mohlo pokračovat i v budoucnu a případný investor by tam mohl nalákat některé oděvní značky, které tu zatím nejsou. V přízemí by mohl být například Cropp Town, v 1. a 2. patře Marks & Spencer a v posledním třeba KappAhl.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU