Přidat na Seznam.cz



Výstavba trolejbusové trati na Pod Strání začala

1. července 2018 21:27. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Na Moravském Předměstí poslední červnový týden započala výstavba nové trolejbusové trati Brněnská – Pod Strání o délce zhruba 900 metrů. Práce na stavbě nového trolejového vedení potrvají do poloviny září, do této doby je také zřízeno dopravní omezení. Na místě se již pohybují stavbaři, kteří začínají stavět sloupy pro troleje.

„Vzhledem k vedení objízdné trasy při rekonstrukci okružní křižovatky Brněnská budou práce na komunikaci Palachova probíhat do počátku července, znovu pak od 3. září. Během letních prázdnin se nebudou na Palachově ulici provádět žádné práce spojené s výstavbou trakčního vedení ani odstavovat žádná technika,“ je uvedeno ve zprávě k provedení stavby, které odklonová trasa objížďky trochu zkřížila plány.

Po obou stranách ulice Milady Horákové jsou značky zakazující zastavení vozidel. Stanoviště stavby je zřízeno v prostoru ostrůvku MHD na konečné Pod Strání. V rámci projektu bude vybudováno 57 nových trakčních stožárů.

// Nové vozy MHD pojedou s wifi a klimatizací

Stavbu provádí Elektrizace železnic Praha, v Hradci měla na starosti například zatrolejování křižovatky Koruna a navazujících směrů. Projekt je spolufinancován z regionálního operačního programu Doprava a jeho cena je 16,7 mil. Kč.

Zprovoznění trolejbusové spojky na Pod Strání by mělo proběhnout letos na podzim po dokončení výstavby.

Uvažované spojení z Pod Strání přes Blodkovu ulici na Nový Hradec až ke hvězdárně nebude prý podle dopravního podniku zatím možné. Blodkova ulice je příliš úzká, byť zde jezdí noční linka, avšak v minimálním provozu, pro plnohodnotný provoz není šířka optimální. Silnice u samotné hvězdárny zase není stavěna na zátěž pro provoz MHD. Zatím tak tato věc zůstává nedořešena.

// Plachta má novou trolejbusovou zastávku


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 616

    3 020

    2 612

    332


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí